Metsänhoitopalvelut

Meiltä saa Suomen monipuolisinta ja yksinkertaisesti Suomen parasta metsäpalvelua. Voit lukea palveluiden tarkemmat kuvaukset sivun alaosasta sekä pääset tarkastelemaan meitä työssämme 360 ilma- ja maakuvien kautta tästä linkistä.

Tiedätkö jo mitä haet?

Tiedätkö jo mitä haet?

Jätä meille tarjouspyyntö niin palaamme sinulle asiaan

Jätä meille tarjouspyyntö niin palaamme sinulle asiaan

Palvelumme

Palvelumme

Taimikon hoito perkaus männyn taimi

Taimikonhoito

Taimikonhoidot kannattaa tehdä ajoissa!  Meiltä saat kokonaispalveluna metsurityöt ja mahdolliset tukihakemukset. Taimikonhoitopalvelun tavoitteena on turvata uudistamisvaiheen investointien tuottomahdollisuudet.

Tontti rajalinja aukaisu metsuri

Rajalinjan aukaisupalvelu

Käytössämme on nykyaikaiset, Maanmittauslaitoksen säädösten mukaiset, laadukkaat tarkkuuspaikantimet, joilla pääsemme 0,5 metrin tarkkuuteen rajalinjojen etsinnässä.

Tila-arvio metsäsuunnitelma

Metsäomaisuuden arviot ja metsäsuunnitelma

Tila-arvio kertoo metsäkiinteistösi arvon. Arviossa otetaan huomioon maapohja-arvo, taimikot, puuston määrä puutavaralajeittain, sekä muut taloudelliset arvot. Tilaa tila-arvio, kun suunnittelet esimerkiksi sukupolvenvaihdosta tai kiinteistökauppaa.

Metsäsuunnitelma pitää sisällään tämänhetkisen metsäomaisuutesi arvon ja aikatauluttaa hoitotyöt ja hakkuutulot 10 vuodeksi eteenpäin. Metsäsuunnitelmamme avulla saavutat parhaan tuoton metsällesi.

Metsäomaisuuden hoito avaimet käteen

Metsäomaisuuden hoito

Hoidamme metsäomaisuutesi avaimet käteen -paketilla!  Samalla saat tiedon metsätilasi muista hakkuumahdollsuuksista ja hoitotöistä. Halutessasi suunnittelemme ja toteutamme metsäomaisuutesi hoidon jatkuvan kasvatuksen mallien mukaisesti. Kilpailutamme leimikot ja toteutamme hoitotyöt yli 25 vuoden kokemuksella.

Ennakkoraivaus puun korjuu

Ennakko- ja uudisalan raivaus

Ennakkoraivauksella varmistetaan, että hakkuukoneenkuljettajalla on riittävä näkyvyys poistettaviin puihin. Raivauksella poistetaan puunkorjuuta haittaava puusto. Näin saavutetaan parempi korjuujäljen laatu ja myös työ tehostuu.

Helsingin Yliopiston Metsävarojen käytön laitoksen julkaisemassa tutkimuksessa ennakkoraivatun, nuoren mäntymetsän, hakkuutyön tuottavuus oli jopa 2,6 kertaa suurempi kuin raivaamattomalla alueella ja kustannussäästöä syntyi 21,6 %. Ennakkoraivatulla alueella hakkuutyöhön kului aikaa 13 h/ha ja ilman ennakkoraivausta 33 h/ha.

Ennakkoraivaus kannattaa tehdä 1-2 vuotta ennen harvennushakkuuta, jotta puusto ehtii painua maata vasten. Maahan kaadettu puusto parantaa myös maapohjan kantavuutta puunkorjuussa.

Uudisalalta taas kannattaa poistaa taimien kasvua haittaava puusto. Raivaus kannattaa suorittaa ennen maanmuokkausta.

Metsän uudistaminen taimen istutus

Metsän uudistaminen

Uudistamispakettiimme kuuluvat istutusalueen muokkaus, soveltuvat taimet sekä istutustyö ammattitaitosten metsureiden toimesta. Etsimme yhdessä parhaan vaihtoehdon metsäsi uudistamiseen

Metsän jatkuvapeitteinen kasvatus

Metsän jatkuvapeitteinen kasvatus

Jatkuvassa kasvatuksessa metsää ei uudisteta, tai kasvateta tasaikäisenä, vaan metsikössä on monen ikäisiä puita. Päähakkuumenetelmiä ovat poiminta- ja pienaukkohakkuut.

Lisätietoa jatkuvasta kasvatuksesta Luonnonvarakeskuksen sivuilta.

Palveluvastaavat

Onko sinulla kysyttävää palveluistamme?
Voit olla yhteydessä suoraan palveluvastaavimme Mikaan ja Mikaeliin

Metsäsuunnittelu metsäasiantuntija Mika

Mika Hiltunen

Metsäasiantuntija, metsäsuunnittelun lähettiläs

E-mail: mika.hiltunen@metsapalveluturunen.fi

+358 505561760

Puukauppa metsäasiantuntija Mikael

Mikael Koivunen

Metsäasiantuntija, biotalous ja puukauppa

E-mail: mikael.koivunen@metsapalveluturunen.fi

+358 505733939